Nieuws

Zondagmiddag 7 juli 2024 in de Grote Bavo in Haarlem

samen met de Oude-Bavocantorij een Bruckner-project vanwege 200 jaar Bruckner

==========================================

Zondagmiddag 14 april 2024 in de Kulturele Raad 

        Canto Hillegom 2024

===========================================

Goede vrijdagavond 29 maart in Bennebroek

 

 

 

 

 

 

 

=========================================================

Zondagavond 24 maart 19.30 -21.00 u in de Maartenskerk Hillegom

 

 

 

 

 

 

 

===========================================

Zondagmiddag 14 januari 2024 in de Maartenskerk

===============================================================

Zaterdag 16 december

De Maartenskerk is zaterdag 16 december vanaf 10 uur geopend voor een dag vol kerstactiviteiten onder de titel ‘Ga mee naar het licht-dag’. Er worden kerststukjes gemaakt en verkocht voor de voedselbank. Er is een tentoonstelling van kerststallen, er worden kerstkaarten zelfgemaakt en verkocht en er zijn icoonschilders die hun werk tentoonstellen. Voor de kinderen zijn er activiteiten en er is muziek in de kerk, met een optreden van blokfluitensemble Comrades uit Leiden om 11 en 15 uur en een feestelijke afsluiting met een Sing-inn van 17 tot 18 uur. Er kunnen dan samen kerstliederen gezongen worden onder het genot van glühwein, chocolademelk en feeststol.
Aan de Sing-inn wordt medewerking verleend door het Vocaal Ensemble Hillegom. Tussen alle kerstinkopen door is iedereen dus van harte uitgenodigd om even binnen te lopen in de Maartenskerk. En dus ook de deelnemers aan het Rotary SantaRun Hillegom 2024 evenement!
Er is altijd gelegenheid voor een kopje koffie of wat lekkers, het aansteken van een kaarsje of een bijdrage te doen aan de ‘kerst-wensboom’ die in de kerk komt te staan. Met het delen van kerstgedachtes en wensen kunnen we ons in deze bijzondere tijd nog meer verbonden voelen met elkaar. De Protestantse Gemeente Hillegom gaat proberen een aantal van deze wensen in vervulling te laten gaan.
=================================================================

MATTHEUS-PASSION in de Maartenskerk

===============================================================

EARLY WINTER CONCERT

Op zondag 27 november presenteerde het Vocaal Ensemble Hillegom (VEH) haar EarlyWinter Concert. Zo’n 180 dorpsgenoten waren door de druilerige regen naar de Maartenskerk getogen om getuige te zijn van dit optreden. Onder leiding van dirigent Marcel den Dulkbracht het Ensemble delen uit de Hohe Messe van Bach, delen uit de Messiah van Händel en een zestal liederen die een prelude vormden voor het kerstfeest. Ondersteund door twee fluitisten bracht het koor dit programma met verve, zodat na afloop van een welverdiend applaus kon worden genoten.

Vervolgens nam de voorzitter  van het VEH, Gerard Alders het woord. Daarin bedankte hij allereerst iedereen voor  hun aanwezigheid. Nadat hij ook een aantal mensen in zonnetje had gezet voor hun inzet in de voorbereiding, nodigde hij iedereen om 26 maart 2023 alvast in de agenda te zetten. Het koor brengt dan in de Maartenskerk de Matthäus Passion ten gehore.

Tot slot nodigde hij iedereen uit om met een drankje nog wat na te praten. Dat werd volop gedaan, waarna iedereen met een positief gevoel huiswaarts keerde.

BBEAB665-7D0B-4873-9268-3E04FD1BA0AC